1. Ker je izdelan z metodo GMP (dobre proizvodne prakse)

2. Ker se izvleče iz kakava
Melatonin je amino kislina, ki ga izloča epifiza.
Nastane kot triptofan, ki se na podlagi telesne temperature in svetlobe čez dan spremeni v serotonin, v temi pa se pretvori v melatonin. Melatonin je kakovostnejši, če se izvleče iz kakava, saj je le-ta zelo bogat s serotoninom.

3. Ker vsebuje cinkov orotat
... Imam pa eno vprašanje glede dopolnjevanja melatonina s cinkom. Zakaj ste izbrali to kombinacijo?
V letih, ko sem izpeljeval raziskave o melatoninu na Zavodu INRCA v Anconi (Zavod Nino Masera za raziskovanje procesov staranja), so raziskovalci kot Nicola Fabris, Eugenio Mocchegiani in sodelavci, ki že leta raziskujejo učinke, ki jih cink povzroča na imunski sistem in staranje, na podlagi teorije o nastanku in procesu staranja izpeljali raziskave na bolnikih z AIDS-om. Na ta način so ugotovili, da lahko cink za peroralno uporabo prepreči večino tako imenovanih nalezljivih bolezni (ki jih prinašajo virusi, gljivice, bakterije in paraziti), za katere oboli večina bolnikov z AIDS-om, ki imajo zelo šibek imunski sistem. Te pomembne raziskave so bile objavljene na specifičnih revijah iz področja medicine, kot sta Journal of the American Medial Association (JAMA) leta 1988 ter Journal of Nutriton leta 2000.
Zaključki so torej samoumevni: dejstvo je, da cink preprečuje nalezljive bolezni, ki so vezane na AIDS, kaj pa melatonin?
Na začetku 90. let sem s svojimi sodelavci izpeljal določene raziskave, ki so bile kasneje objavljene v znanstvenih revijah. Pri teh raziskavah smo opazovali, kako melatonin sam lahko obnovi količino cinka v krvi pri starih živalih. To dokazuje, da obstaja neposredna povezava med cinkom in melatoninom, obenem se spajata sinergično pri obnovi imunskega sistema med staranjem! Znano je namreč, da prav pomanjkanje cinka pospešuje starost (količina cinka se z leti postoma niža).
Na podlagi teh presenetljivih rezultatov, ki izhajajo iz eksperimentov in laboratorijskih testov o hitri rekostrukciji imunskega sistema z binomom cink-melatonin sem torej izdelal asociacijo med melatoninom in cinkom.
V naslednji fazi, to pomeni pri laboratorijskem testiranju o uporabi melatonina skupaj s kemično organsko spojino cinka, torej cinkovega orotata (ki ima prednost, da se bolje absorbira pri organskih procesih, kjer je cink bistvena sestavina med več kot dvestotimi encimi) sem pri afriških bolnikih z AIDS-om našel najboljšo delovno bazo za ugotavljanje asociacije teh elementov, ki niso toksični in ne povrzočajo stranskih učinkov, saj je melatonin zelo poceni in populacija živi v izredni revščini.
(Opombe izhajajo iz knjige »Conteventi e passa, di media« Prof. Walter Pierpaoli in Pippo Zappulla)

International Web Site of Melatonine are: Key Melatonin